serunion-camareros-hombres-mujeres

A nosa historia

Quen somos?

1990

No mes de xuño constitúese Serunión en Madrid, como resultado da fusión de 5 empresas de restauración colectiva: Arusa, Sercosa, Cofimok, Hotelcosa e Serhoval.

1991

Asinamos o noso primeiro contrato cunha grande empresa: o Banco de España.

1993

Establecemos a nosa sede en Barcelona e asinamos o noso primeiro contrato cunha clínica: Clínica Cyclops.

1998

Serunión empeza a operar en Portugal.

1999

Iniciamos a actividade da nosa división de vending.

2001

Integrámonos no Grupo Elior, multinacional francesa especialista en restauración colectiva, líder en Francia, con sede en París e que opera en 13 países.

2007

Posta en marcha da liña fría, o que supuxo unha importante innovación no mercado español onde este sistema non estaba moi implantado, ao contrario que no resto de Europa. Este feito permitiu, ademais, a profesionalización do sistema de produción da comida e a posibilidade de fornecer un maior número de comensais.

Singularis, o noso catering de autor, empeza a súa actividade a través do seu primeiro cliente o Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

2010

O volume de facturación acadado este ano (336 millóns de euros) convértenos na empresa de restauración colectiva líder do mercado por volume de facturación.

2012

Pomos en funcionamento o noso Servizo de Atención Domiciliaria, achegando un importante valor social á nosa marca.

Tamén en 2012 incorporamos á nosa compañía a firma Alessa, importante empresa do sector da restauración, con destacada presenza no sector de maiores, e Gustauria, centro especial de traballo sen ánimo de lucro que integra persoas con discapacidade no sector da restauración.

2013

Iniciámonos no servizo de restauración a bordo a través da consecución do concurso de Renfe-Ferrovial.

2014

O Grupo Elior sae a bolsa (Euronext de París).

2015

A cociña de Serunion en Vigo obtén a certificación de calidade ISO 22.000, que avala as máximas garantías de seguridade alimentaria.

Presentamos o primeiro libro infantil para fomentar hábitos de vida saudable entre os máis pequenos.

2016

A cociña central de Serunion en Málaga, primeiro centro de restauración colectiva de España en recibir a certificación de pratos 100% ecolóxicos.

Serunion medra un 6,6% grazas á diversificación do negocio.

Creamos un novo concepto de cafetería “Daily Break” para hospitais.

Grupo Elior lanza o seu Positive Foodprint Plan para deixar pegada positiva no planeta.

Lanzamos un novo modelo de máquinas de vending que incentiva a reciclaxe de latas de bebida.

2017

Presentamos “U”, un novo concepto de cafetería para universidades.

Inauguramos “Meetropolitan”, un novo concepto de restaurante para empresas.

O volume de facturación acadado en 2016 é de 445 millóns de euros.

2018

Primeira empresa do sector certificada en sostibilidade e RSC.

Incorporámonos á Fundación Española da Nutrición.

O volume de facturación acadado en 2017 é de 469 millóns de euros.